Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Carina höglund får inte gehör hos JK, kränkning inte brottslig

Publicerad: 5 juni 2009, 03:49

Justitiekanslern går inte vidare med anmälan från Carina Höglund, mamma till mördade Engla, om publiceringar som hon upplever som kränkande och olagliga. Anmälan gällde publiceringar i Sydsvenskan, Nordisk kriminalkrönika och Expressen.


Ämnen i artikeln:

JKExpressenSydsvenskan

Carina Höglund och hennes familj ska enligt den ha utsatts för grova övertramp genom publiceringarna i  Sydsvenskan och Nordisk Kriminalkrönika.

Något brottsligt förtal har inte förekommit, anser JK, som poängterar att integritetskränkningar inte är brottsliga och därför inte berörs av hans prövning.

I anmälan mot Expressen vänder sig Carina Höglund sig mot att tidningen i mitten av juli i fjol publicerade ett förundersökningsprotokoll som inte var tillgängligt för envar.

Expressens ansvarige utgivare kan inte ha fått tillgång till protokollet under sådana förhållanden att straffansvar kan utkrävas enligt 7 kap. 5 § 1 TF, skriver JK. Utgivaren omfattas inte heller av  tystnadsplikt.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

JKExpressenSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.