Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Calle Görman avgår: ”Nuet är viktigast”

Publicerad: 5 November 2008, 17:59

Inför ett osäkert 2009 väljer Carats vd Calle Görman att lämna över till vice vd:n Amanda Koutra. - När jag tittar på vad som är minst viktigt för våra kunder, så är det jag, säger han.


Ämnen i artikeln:

Amanda KoutraCarat

Vad ska du göra nu?

– Det är en bra fråga. Jag vet faktiskt inte. Först och främst ska jag vara hemma med min dotter Doris som är sex månader. Sedan har jag inga planer, men jag gillar att jobba.

Varför slutar du?

– Vi har nu kommit till ett läge där vi rustar oss för ett otroligt osäkert 2009. När jag då tittar på den kompetens vi har och vad som är viktigast för våra kunder, så är det faktiskt jag som är minst viktig i det korta perspektivet.

Varför då?

– Jag vill att Carat ska vara så intakt som möjligt i personalstyrkan, och att störningen för våra kunder blir så liten som möjligt. Just nu är jag inte direkt inblandad i några större kundprojekt och då kan det faktiskt vara bättre att göra förändringar på managementnivå. Bygget kan rulla bra utan mig, och Amanda har en kompetens som passar bättre på en marknad med lägre tillväxt som vi ser framöver.

Så du har liksom avskedat dig själv?

– Det är ett sätt att se på det, men vi är ju givetvis en ledningsgrupp som tar beslutet tillsammans.

Vilken har din roll varit?

– Jag har fungerat som en katalysator och satt igång en massa interna processer som jag idag är väldigt stolt över, och de kommer givetvis fortsätta. Jag har ägnat stor del av min tid åt Carats framtida utmaningar, så som vardagen verkar te sig framöver för våra kunder dock är det här och nu som kommer vara i fokus ett tag framöver.
Axel Håkansson

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Amanda KoutraCarat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.