Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

C More lämnar studion på Tele2 Arena

Publicerad: 4 september 2018, 04:33

Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More. Foto: TV4 AB/Jon Lindholm

Efter att det återigen varit stökigt på läktaren under söndagens derby väljer nu C More och TV4 att tillfälligt stoppa sin studionärvaro på Tele2 Arena: "Vi måste kunna garantera en säker arbetsplats".


Ämnen i artikeln:

Tele2AllsvenskanC More

Under söndagens fotbollsmatch mellan Hammarby och Djurgården kastades en brinnande bengal in i publiken på Tele2 Arena. Lite senare träffades en pressfotograf av en stol i huvudet och fick uppsöka vård.

Nu väljer C More och TV4 att stoppa sin studionärvaro på idrottsarenan. Det skriver sportchefen Erik Westberg på Mediebloggen:

”Vi älskar svensk fotboll med dess fantastiska supportrar, klubbar, domare och spelare, men vi kan inte acceptera de förutsättningar som vi utsätts för på vår arbetsplats. Vi kommer tillsvidare stoppa vår studionärvaro kring matcherna på Tele2 Arena.”

Nu inleds ett arbete med att se över alla kamerapositioner på Tele2 Arena och på övriga arenor i Allsvenskan för att TV4 och C More ska kunna säkerställa säkerheten för sina medarbetare.

”Om inte ansvariga klubbar kan garantera en säker arbetsmiljö på pressläktaren kommer vi inte tillåta vår personal att arbeta där. Vi måste kunna garantera en säker arbetsplats för våra medarbetare, det kan vi inte i dag.”

Samtidigt lyfter Erik Westberg ett annat problem som växt på arenorna:

”Kring C Mores studio, vår arbetsplats, präglades matchen igår av en väldigt obehaglig stämning från åskådarna med ett språkbruk mot vår personal som var direkt hotande och helt oacceptabelt. Gårdagen var tyvärr inget unik upplevelse, utan något vi vant oss vid.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tele2AllsvenskanC More

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev