Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Business Insider mot strömmen – går med vinst

Publicerad: 7 februari 2019, 06:53

Business Insider visar upp starka siffror för 2018. De hade den högsta omsättningen någonsin och gick med vinst. Nu är målet att öka intäkterna från prenumeranter och kringverksamhet för att minska annonsberoendet, rapporterar Digiday.


Den amerikanska finansnyhetssajten Business Insiders ägarbolag Insider Inc. gick med vinst och slog omsättningsrekord under förra året, det uppger Pete Spande, publisher på Insider, till Digiday. Det följer efter en lavin om negativa nyheter och uppsägningar hos amerikanska online-nyhetsbolag.

Exakt hur stor omsättningen är vill bolaget inte gå in på, men enligt uppgifter till Digiday ska det handla om över 100 miljoner dollar, cirka 920 miljoner svenska kronor.

Enligt Pete Spande finns det ett dussin intäktsben för Insider. Men huvudintäkterna kommer fortfarande från annonser. Nu fokuserar bolaget på att minska annonsberoendet genom att dels få in fler prenumeranter till deras plustjänster BI Prime och BI Intelligence och dels satsningar på event, licenser och dylika intäkter. Målet är att ha en tredjedel av intäkterna från varje ben.

Även om Pete Spande inte vill ge ett exakt datum för när målet ska vara nått så säger han att runt halvvägs in i 2020 kan vara lämpligt, skriver Digiday.

Business Insider finns sedan 2016 i en svensk utgåva, men den ges ut av Bonnier News genom tidningen Veckans Affärer. Bonnier betalar en avgift för att använda namnet till Insider Inc. men annonsintäkterna går till Veckans Affärer.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.