Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Brunnberg går in i Horisont

Publicerad: 21 September 2016, 07:42

Sveriges Radios tidigare vd blir ny delägare i gotländskt nyhetsmagasin.


Kerstin Brunnberg, numera styrelseordförande för Bergmancenter på Fårö, går in som delägare i H Press AB som sedan mars 2014 ger ut månadsmagasinet Horisont.

”Det känns roligt och som en förmån att få möjlighet att engagera sig i det Horisont står för: kvalificerad och granskande journalistik”, säger Kerstin Brunnberg i ett pressmeddelande.

Horisont grundades av journalisterna Emma Fagerberg, Christer Bjöhle, Per Wallstedt och Linda Berglund. Magasinet ges ut tio gånger om året och består av fördjupande artiklar, bildreportage och grävande journalistik.

”Att Kerstin Brunnberg gillar och tror på vårt arbete med fördjupande lokaljournalistik är förstås väldigt glädjande. Att vi dessutom får in henne som delägare gör att vi också får del av hennes klokskap och publicistiska erfarenhet i vårt arbete med att göra Horisont ännu bättre”, säger Christer Bjöhle, ordförande i H Press AB:s bolagsstyrelse samt chefredaktör och ansvarig utgivare för Horisont.

Kerstin Brunnberg går in som delägare i samband med att Martin Ahlquist börjar som politikchef på Expressen och därmed inte kan fortsätta som delägare i H Press AB.

”I Kerstin Brunnberg får Horisont tillgång till publicistisk kompetens av allra högsta klass. Jag ser fram emot att följa Horisonts fortsatta framgångar”, säger Martin Ahlquist, som varit delägare sedan i februari i år.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.