tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Brunegård om frukosten med Trump

Publicerad: 3 februari 2017, 06:45

Tomas Brunegård. Foto: Mikael Marklund.

– Jag gillar inte det jag hör. Men det amerikanska folket har valt honom till president. Det måste man respektera, säger Tomas Brunegård efter gårdagens frukost med Donald Trump.

Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdDonald Trump

– Det var omtumlande. Han är av en typ som vi inte sett innan, säger Tomas Brunegård.

Det var inte någon intim tillställning. Över 3 000 dignitärer från hela världen var på eventet National Prayer Breakfast.

– Judar, kristna, muslimer, demokrater och republikaner. Det här är ett riktigt stort evenemang, säger Tomas Brunegård som bevistar det för åttonde gången.

Bönefrukosten med USA:s nytillträdda president är bara ett av många inslag på mötet. Men Donald Trumps framträdande där har fått rubriker. Han passade på att önska att åhörarna skulle be för Arnold Schwarzenegger som tog över Trumps tv-show. Vilket fick till följd att tittarsiffrorna sjönk som en sten enligt presidenten. Arnold Schwarzeneggers svar lät för övrigt inte vänta på sig. Han frågade presidenten om de inte skulle byta jobb. Det skulle i så fall innebära att tittarna återvända och att USA:s befolkning började sova gott om nätterna igen var budskapet.

Innan den internationella bönefrukosten hade Donald Trump haft ett telefonsamtal med Australiens premiärminister Malcolm Turnbull där han hävdade att ett redan ingånget avtal om att ta emot 1 250 flyktingar inte skulle hållas. ”Was the worst deal ever” enligt Donald Trump. Telefonsamtal som var planerat att ta en timme avslutades efter bara 25 minuter.

– Australiens ambassadör satt några bänkar bakom mig. Han höll sitt huvud i händerna när Trump talade, säger Tomas Brunegård.

Han har varit i USA i två veckor och har hunnit skaffa sig en uppfattning om hur medierna hanterar Donald Trump.

– I Europa är det en entydigt negativ bild som förmedlas av Trump. Här är den en delvis annan bild. Men det går inte att komma ifrån att han är en person som skapar stor osäkerhet och kommer att göra USA annorlunda.

– Jag gillar inte det jag hör. Men det amerikanska folket har valt honom till president. Det måste man respektera.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev