Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Brittisk reporter arresterad för telefonavlyssning

Publicerad: 9 Augusti 2006, 10:21

News of the worlds hovreporter Clive Goodman har arresterats tillsammans med två andra män, misstänkta för att ha avlyssnat prins Charles privata bostad i London, Clarence House.


En antiterroristavdelning inom Londonpolisen slog till i tisdags morse på ett par adresser i södra London, bland annat hos Clive Goodman. Anklagelserna gäller att männen ska ha tagit sig in via telefonnätet och avlyssnat samtal.
Utredningen har på gått sedan december, när prinsens stab gjorde en anmälan. Enligt The Guardian har det visat sig att inte bara personer inom hovet avlyssnats, utan också bland annat en parlamentsledamot.
News of the world har bekräftat att Clive Goodman är arresterad och förhörs.
News of the world har varit inblandade i en rad affärer de senaste åren. I förra veckan fälldes tidningen för förtal och fick betala ett skadestånd på 200 000 pund (1,4 miljoner kronor) till den skotske politikern Tommy Sheridan.
Det var News of the Worlds beryktade reporter Mazher Mahmood som fick Sven-Göran Eriksson på fall med ett bluffat värvningsförsök iscensatt i Dubai.
Avlyssning är förbjudet som journalistisk arbetsmetod också i Sverige. Det finns dock inget rättsfall.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.