Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Breakit-journalister släpper ljudbok om Spotify

Publicerad: 17 maj 2018, 05:56

Breakit-journalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson. Foto: Sara Lindmark/Breakit.

I dag släpps Breakit-journalisterna Erik Wisterbergs och Jon Mauno Petterssons reportageserie "Sagan om Spotify" som ljudbok.

Ämnen i artikeln:

BreakitSpotifyDaniel EkErik Wisterberg

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den svenska strömningsgiganten Spotify börsnoterades den i början av april och värderas i dag till nära 250 miljarder kronor. I ljudboken ”Sagan om Spotify” tecknar journalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson ett dokument av det framgångsrika musikföretaget.

Ljudboken ”Sagan om Spotify” (Volante, 2018) bygger på en serie reportage som publicerats på Breakits sajt. Totalt har ett femtiotal nyckelpersoner och källor intervjuats.

”Vi båda har bevakat bolaget i många år i våra yrkesroller, och har lyckats arbeta upp källor som själva på nära håll följt grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon. Det gör att boken ger en unik inblick i det annars väldigt hemlighetsfulla företaget”, säger Breakits nyhetschef Jon Mauno Pettersson.

”Spotifys instruerade sina anställda, även folk som slutat på bolaget för många år sedan, att inte prata med oss. Det har jag aldrig tidigare varit med om under mina tio år som journalist”, säger Erik Wisterberg.

Parallellt håller Breakit-journalisterna, som nyligen prisade med en Guldspade för reportaget Cykelbuden – Sveriges första live-raff, på med en bok om den svenska techsektorn och de entreprenörer som byggt den.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev