Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Brasiliansk politiker skapar egna nyheter, misstänks ligga bakom mord

Publicerad: 12 Augusti 2009, 08:23

En populär brasiliansk politiker som är frontfigur  i en dagligen sänd  tv-show misstänks för att ha  beställt ett antal mord för att bättra på sina värden i opinionsundersöknignar.


Wallace Souza, som tidigare var polis, har använt sitt program Canal Livre till att gå till attack mot den våldsvåg som sveper genom djungelstaden Manaus. Nu misstänks han enligt Mediaguardian ligga bakom åtminstone fem mord, iscensatta för att styrka hans påståenden om ökat våld i regionen.

Wallace Souza var den politiker som fick flest röster i det senaste valet i Amazonas och  sitter nu på sin tredje mandatperiod.

Enligt de undersökningar som inletts finns de mycket som tyder på att Wallace Souza själv medverkat till att skapa de våldsamma fakta som han sedan levererar som nyheter i sitt program. Polisen anklagar honom också för att ha kopplingar till narkotikahandeln, dödsskvadroner och organiserad brottslighet samt för att han inneha illegala vapen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.