Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bråk om datorspel bakom Barometerns besöksrekord

Publicerad: 25 Mars 2011, 12:19

Små nyheter kan ge stora besökssiffror. Barometern.se noterade nytt trafikrekord förra veckan. Bland annat tack vare allt för flitigt datorspel och ett tv-kanalsbråk som slutade med knivhot.


Barometerns webbchef Peter Sigfridsson har hittat tre faktorer som ligger bakom rekordsiffrorna för vecka 11:

Ett intensivt nyhetsflöde med bland annat nomineringen av Oskarshamnsbon Håkan Juholt till ny s-ledare och ett antal lokala uppföljningar på kärnkraftskatastrofen i Japan.

Kalmar FF. Bland annat en träningsmatch mot IFK Norrköping och att biljetterna har släppts till hemmapremiären.

Kuriösa nyheter som får spridning på den sociala webben. Han har lokaliserat tre sådan klickmaskiner i flödet för vecka 11. Det handlar om någon som anmälden sin datorspelande granne, någon som tände på ett flerbostadshus då han trodde att någon höll på bryta sig in i hans lägenhet samt en kort artikel om ett bråk på en campingplats om vilken tv-kanal som skulle vara på.

Tänker ni satsa mer på den här typen av tragiska nyheter?

Vi tänker inte satsa mer på att jaga in fler nyheter av detta slag. Vi vill inte bli en ny En ding ding värld, säger Peter Sigfridsson.

Eller lyfta upp dem bättre?

Ja, det är viktigt att webbredaktören förstår webbens mekanismer och kan hissa nyheter som vi tror får genomslag, framför allt med tanke på den social webben.

Hur många klick har de fått?

Artiklarna ligger inom topp-tio i statistiken för hela Barometern.se, inklusive trafiken till webbettan, sport-sektionen med flera alltid trafikerade delar av Barometern.se.

Peter Sigfridsson krönika om Barometerns besökssiffror, nya GP+ och VK:s övergång till WordPress här:

Inställd banjospelning slog katastrofen i Japan 

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.