Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bra idé att göra tv från ide

Publicerad: 6 maj 2015, 10:36

Idun och hennes tre ungar har fångat tittarnas intresse. 1,3 miljoner gånger har tittare kikat in i idet på Järvzoo.


Innan björnhonan Idun gick och lade sig hade hennes ide utrustats med en kamera. På juldagen var det premiär för livesändningarna och den 15 januari föddes hennes tre ungar. Det blev en helt galen dag enligt Kristoffer Pettersson, digitalt utvecklingsansvarig på Helahälsingland.se.

Jag fick mellan 70 och 80 samtal med önskningar om att få material, det var till exempel P3, P4, TV4 och TT som hörde av sig.

Men det största intresset var den livesändning som pågått nästan utan avbrott sedan i julas. 1,3 miljoner starter har det blivit. En siffra som Kristoffer Pettersson är mycket nöjd med. Och han har fått fler bevis på att tittarna engagerat sig i björnarnas tillvaro.

Vi hade ett strömavbrott som släckte ner hela Järvsö för några timmar. Och då blev det ju svart hos oss också. Men det tog bara någon minut innan första samtalet kom som undrade vad som hade hänt, säger Kristoffer Pettersson.

Att följa den lugna lunken i lyan har blivit en vana hos många.

En mamma berättade att när hennes dotter, som alltid haft svårt att somna, började titta på björnarna när hon gått och lagt sig gick det mycket lättare att lugna ner sig och sedan somna.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.