Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bowallius om Mittmedias problemtyngda vecka

Publicerad: 28 april 2017, 06:50

Mittmedias vd Per Bowallius.

På drygt en vecka har Mittmedia drabbats av trafikmätningsproblem, magsjukeutbrott, försenade löneutbetalningar samt gårdagens stora it-haveri. Men Mittmedias vd Per Bowallius är vid gott mod.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den senaste tiden har varit händelserik på Mittmedia. Förra fredagen rapporterade Medievärlden att Mittmedia hade problem att mäta trafiken på sina sajter. Och i måndags, när det var premiär för Västmanlands och Stockholmsregionens nya stordesk, låg många medarbetare hemma i ett magsjukeutbrott. Därefter var det förseningar med löneutbetalningarna – och i går drabbades mediekoncernen av ett stort it-haveri.

Mittmedias vd Per Bowallius sammanfattar veckan:

– Den har varit intensiv. Alla veckor är intensiva i någon mening, fast när det inträffar sådana här saker blir det förstås ännu mer intensivt. Men den insikt jag fått är att vi har fantastiska medarbetare. Jag har verkligen imponerats av det engagemang och goda humör som man tagit sig an det här. Jag känner mig enormt stolt över kraften i organisationen.

Gårdagens IT-haveri var en utmaning för organisationen men också den hanterades väl, konstaterar Per Bowallius:

– IT-haveriet var väldigt omfattande. Men IT-gänget arbetade stenhårt och genom olika manuella rutiner lyckades vi ändå komma ut med tidningar och få igång webben. Alla medarbetare klev in och engagerade sig vilket var avgörande för att vi skulle kunna fortsätta vårt uppdrag.

– Det känns skönt att vi lyckades ta oss igenom det här på ett bra sätt med tanke på att vi har utmaningar att hantera strategiskt sett.

Vad tror du om prognosen för nästa vecka?
– Vi får väl se. Förhoppningsvis blir den lugnare, men en vanlig vecka för oss är sällan lugn.

Nu ser han fram emot helgen:

– Det ska bli jätteskönt med helg efter att vi säkerställt att allt fungerar som det ska. Den röda dagen nu på måndag kommer också lägligt och blir ett tillfälle för många att andas ut.

Läs också

Mittmedia drabbat av stort IT-haveri

Mittmedia har stora problem att mäta trafik

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev