Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bottenlågt förtroende för medierna i USA

Publicerad: 19 September 2016, 06:35

Färre än en tredjedel av de tillfrågade har förtroende för de amerikanska nyhetsmedierna, visar en ny undersökning.


Enligt en gallupundersökning som presenterades förra onsdagen är amerikanernas förtroende för medierna rekordlågt. Inte sedan 1972, när Gallup började undersöka amerikanernas tillit och förtroende till nyhetsmedierna, har så långa siffror presenteras. Det rapporterarPolitico.

Totalt uppger 32 procent att de har ett stort eller ganska stort förtroende för massmedierna. Det är en minskning med 8 procentenheter sedan 2015.

Förtroendet för medierna föll hos såväl demokrater som republikaner och bland ”independents”. Men allra mest föll förtroendet bland republikanerna, från 32 procent i 2015 års undersökning till 14 procent i 2016 års. Det är de lägsta förtroendesiffrorna bland republikaner som uppmäts på 20 år, enligt undersökningen.

Förtroendetappet syns både bland unga och gamla som deltagit i undersökningen. Och för första gången på 15 år ligger förtroendet för medierna på under 40 procent bland amerikaner som är 50 år eller äldre.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.