Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Boston Globes chockbesked: 23 procent i lönesänkning

Publicerad: 10 juni 2009, 01:58

Boston Globe skakas av ett hotande gigantiskt underskott, och av konflikt mellan ledning och journalistklubb om hur besparingar ska göras. Nerläggning - eller Murdoch - väntar om inte raset hejdas.


Ämnen i artikeln:

New York TimesRupert Murdoch

Prestigetidningen Boston Globe, 137 år gammal, var tidigare i våras mycket nära nerläggning. Upplagan har fallit i snabb takt och kostnaderna överstiger intäkterna dramatiskt. Förlusten i fjol: 50 miljoner dollar. I år räknar ägaren New York Times med 85 miljoner dollar i förlust.

Ägaren vill sänka kostnaderna med 20 miljoner och har begärt att de anställda ska ställa upp på sänkta löner. Igår röstade den största klubben nej till 8,4 procent sänkning, 277 var mot 265 för, skriver The Guardian.

Samtidigt kommer ett nytt drastiskt bud från ägaren: 23 procent lönesänkning.

Om inte tidningen lyckas minska förlusten blir det nerläggning – eller försäljning. Rupert Murdoch sa igår att han är intresserad: ”Det är en mycket bra tidning, en institution”.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.