Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bons Madelaine Levy ny litteraturredaktör på SvD

Publicerad: 5 Maj 2015, 08:19

Kommer närmast från roll som editor at large på Bon.


Ämnen i artikeln:

SvD

Madelaine Levy kommer bland annat att utveckla digitala former för tidningens litteraturbevakning. Levy är redan kulturskribent i SvD och har även skrivit för Bonniers litterära magasin, Expressen, Aftonbladet och Fokus. Hon har en master i modern litteratur från Oxforduniversitetet och Université Paris VII.

Närmast kommer hon från Bon, där hon tidigare var chefredaktör och de senaste åren har varit verksam som editor at large.

”Vi är väldigt glada över att rekrytera Madelaine Levy som ny litteraturredaktör till Svenska Dagbladet”, säger SvD:s kulturchef Lisa Irenius i ett pressmeddelande. ”Hon har en gedigen grund i den klassiska litteraturen och samtidigt breda erfarenheter från kulturområdet och digital utveckling, både i Sverige och internationellt.”

”Jag ser verkligen fram emot hösten. SvD Kultur är ledande i Sverige inom litteraturkritik. Ambitionen är nu att förena en lång tradition av kvalitet och integritet med innovation och nya format. Det är precis den typen av kulturjournalistik jag vill arbeta med”, säger Madelaine Levy.

Madelaine Levy tillträder tjänsten den 3 augusti 2015.

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.