Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bonnier Tidskrifter avvecklar New Business

Publicerad: 20 Januari 2011, 07:37

Verksamheten fortsätter men namnet försvinner. Vi ville fokusera stegvis på en större omorganisation under 2009-2010, säger Ulrika Saxon, vd för Bonnier Tidskrifter


Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

New Business var ett samlingsnamn på en del av affärsutvecklingen på Bonnier Tidskrifter.

Vi upprättade området interimistiskt under en period 2010, därför att vi ville fokusera stegvis på en större omorganisation under 2009-2010. Samtliga fyra delar av New Business finns kvar, växer, och har fått ett större fokus, numera i andra delar av organisationen, säger Ulrika Saxon.

Varför väljer ni att lägga ner det just nu?

Själva samlingsnamnet New Business tas bort, men verksamheterna finns i allra högsta grad kvar. Vi arbetar idag med ett ännu större fokus på vart och ett av affärsutvecklingsområdena, och de har organisatoriskt flyttat närmare de operativa affärsområdena.

Digitala Medier har fått en ny chef i Peder Bonnier som ansvarar för webb, digitala magasin (Mag+) som smartphones och andra digitala affärer.

Creative Sales har vuxit och rekryterat bland andra Jascha Buckholt och rapporterar nu till Bonnier Tidskrifters annonsdirektör Anders Kvarby.

Event production har blivit en del av Spoon Experience, inom Spoon Publishing.

Utland, utgivningen av Mama i Holland och Belgien, ingår idag i området Familj där Åsa Rydgren är förlagsdirektör, och de danska och norska mat- och trädgårdstidningarna ingår i området Mat& Trädgård där Katrin Alström är chef.

Karolina Roslund var chef för New Business, hon lämnar nu Bonnier-koncernen.

I praktiken är det jag som monterar ner mig själv. Min roll fungerade inte i den nya matrisorganisationen, säger hon.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.