Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bonnier tar över titlar från LRF

Publicerad: 22 mars 2016, 09:18

Bonnier förvärvar nio varumärken från LRF Media, däribland Lantliv, Gods & Gårdar, Allt om Vin och Allt om Historia.


Ämnen i artikeln:

LRFBonnier

Bonnierkoncernen förvärvar sammanlagt nio varumärken inom segmenten Historia, Inredning & Livsstil samt Mat & Bak: Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin, Hembakat, Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia samt Släkthistoria.

”Detta kompletterar våra redan befintliga varumärken i respektive nisch och det ska bli kul att ta in dessa affärer till oss på Bonnier Tidskrifter för att växa ytterligare. Hembakat visar också att det på kort tid går att skapa en lönsam tidningsaffär och en riktigt stark digital kanal”, säger Lars Dahmén, vd på Bonnier Tidskrifter, i ett pressmeddelande.

De historiska titlarna Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria är baserade i Malmö. Bonnier Publications köper hela bolaget som även fortsatt ska verka i Malmö.

”Varumärkena passar fint i vår portfölj, och bland annat ser vi det som en stor fördel att Allt om Historia utkommer i hela Norden, på samma sätt som många av våra titlar. Vi är imponerande av det sätt som förlaget lyckats bredda och diversifiera portföljen runt historieintresset”, säger Jesper Buchwald, vd för Bonnier Publications.

”Vi är mycket nöjda med denna affärsöverenskommelse. Bonnier är en trygg och långsiktig ägare och som har goda förutsättningar att ta väl vara på medarbetarna och den potential som finns hos varumärkena”, säger Ann Henriksson, vd på LRF Media.

Medarbetarna vid de berörda bolagen har informerats i dag. Övergången sker den 1 juni i år.

Ämnen i artikeln:

LRFBonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.