Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bonnier samlar magasinverksamheten

Publicerad: 24 september 2018, 06:02

Bonnier samlar magasinverksamheten – slår ihop Bonnier Magazines & Brands och Bonnier News Lifestyle.

Bonnier Magazines & Brands (tidigare Bonnier Tidskrifter) och Expressens magasinavdelning Bonnier News Lifestyle går samman vid årsskiftet. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonAnna-Clara Welander

Den samlade magasinverksamheten kommer att ingå i Bonnier News men drivs som en egen enhet under ledning av Anna-Clara Welander, i dag chef för Bonnier News Lifestyle. Hon rapporterar i sin tur till Bonnier News vd Anders Eriksson. Förra året omsatte Bonnier News Lifestyle och Bonnier News omkring 1 200 miljoner kronor tillsammans.

Ihopslagningen av verksamheterna påbörjas omedelbart. Lars Dahmén, vd för Magazines & Brands, leder arbetet.

”Magazines & Brands premiuminnehåll, starka varumärken och nära relationer till målgrupperna, tillsammans med räckvidden och den digitala kraften som finns inom News, ger oss en rejäl styrka framåt”, säger han i ett pressmeddelande.

Anna-Clara Welander, tillträdande chef Bonnier News Lifestyle, kommenterar:

”Med ökad räckvidd och kundbas kan vi snabbare skala upp våra affärer – oavsett om det gäller digitala tjänster eller prenumerationsaffären i print. Även om produkterna har olika förutsättningar, ser vi tydligt att verksamheterna kompletterar varandra. Lifestyle är ledande digitalt och har en stark lösnummeraffär, Magazines & Brands har starka varumärken och en stor prenumerationsaffär.”

Expressens klubbordförande Jan Spångberg ger sin kommentar till ihopslagningen i ett mejl till Medievärlden:

”Sammanslagningen är nog strukturellt rätt, finns inget alternativ på sikt i och med att printmarknaden viker. Men, alla fusioner har två sidor: Förstärkta, bättre produkter och besparingar. Det senare går undantagslöst ut över de anställda, på ett eller annat sätt. Hur det ser ut den här gången är för tidigt att sia om. Därför en viss oro.”

Bonnier Magazines & Brands (tidigare Bonnier Tidskrifter) ger ut ett tjugotal magasin, däribland Teknikens Värld, Sköna Hem och Kamratposten. Bonnier News Lifestyle producerar böcker, månadstidningar och veckotidningar som Mitt Kök, Leva&Bo, Allt om Resor och Söndag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev