Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bonnier rekryterar MTG:s strategichef

Publicerad: 24 September 2014, 10:13

Jan Lund blir direktör med ansvar för affärsutveckling och strategi i Bonniers koncernledning.


Ämnen i artikeln:

Bonnier

Han kommer närmast från rollen som strategichef för MTG:s nordiska betal-tv, Han har tidigare varit analytiker på Dagens Nyheter och strategichef för MTG Sverige där han utvecklat MTG:s utbud av tv-kanaler, betal-tv-tjänster och digitala medier.

”Jan Lund är en erkänt kreativ och skicklig affärsutvecklare, med stor erfarenhet av att driva förändringsarbete, inte minst inom broadcasting och digitalt, säger Bonniers koncernchef Tomas Franzén i ett pressmeddelande.

Nya i koncernledningen blir också Niklas Hydén som blir inköpschef och Project Management Officer med ansvar för den löpande uppföljning av implementeringen av Bonniers strategi, och Anki Ahrnell som blir ny Chief Digital Officer.

Anki Ahrnell är idag chef för Digital Development på Swedbank, där hon tidigare även varit chef för marknadsföring och online sales. Hon har tidigare haft chefspositioner på Lowe Brindfors, Cambridge Technology Partners och IBM Sverige.

Niklas Hydén kommer närmast från rollen som Norden-ansvarig för Accentures affärskonsultverksamhet inom media och har 15 års erfarenhet av att driva förändringsarbete inom framför allt media och telekom.

”Vi befinner oss i inledningen av ett förändringsarbete, där vi under de närmaste tre åren kraftigt ska öka våra digitala intäkter för att kompensera för fallande intäkter i de traditionella medieslagen. Jag är glad över rekryteringarna till dessa tre viktiga roller. De stärker Bonnier AB:s förmåga till produktutveckling och digital transformering utifrån ett koncernperspektiv, säger Tomas Franzén i pressmeddelandet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.