Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bonnier News ökar vinsten

Publicerad: 5 Februari 2016, 06:43

Bonnier News ökade sitt resultat för 2015 med 31 miljoner kronor. Trots fallande printannonsintäkter och vikande upplagor.


Ämnen i artikeln:

Bonnier AB

Omsättningen för Bonnier News sjönk med 30 miljoner kronor vilket motsvarar omkring 0,6 procent av affärsområdets totala omsättning på 4,67 miljarder kronor.

Tryckerigruppen Bold visar efter flera förlustår vinst efter att ha fått in nya externa kunder och utnyttjat kapaciteten på anläggningarna bättre.

Dagens Nyheter har för sjätte året i rad ökat sina läsarintäkter. Dagens  Industri har ökat sina totala intäkter och HD-Sydsvenskan gör en vinst som överträffar förvärvskalkylen. Det framgår av ett pressmeddelande.

För hela koncernen blev omsättningen 25,9 miljarder kronor vilket är en ökning med 2,2 miljarder jämfört med 2014. Resultatet (EBITDA) blev dock något lägre, 1008 miljoner jämfört med 1103 miljoner för 2014. En förklaring är att tv-bolaget C-More nu är en del av koncernen.

Ämnen i artikeln:

Bonnier AB

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.