Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bonnier halverar huvudkontoret

Publicerad: 23 oktober 2018, 10:21

Foto: Janne Næss

Bonniers nya huvudkontor blir betydligt mindre än det nuvarande när affärsområdena ska omvandlas till självständiga bolag. Det innebär att funktioner försvinner och att flera av de funktioner som blir kvar bantas. Cirka 15 personer lämnar koncernen.


Ämnen i artikeln:

BonnierBonnier AB

Idag jobbar knappt 60 personer på Bonnier AB:s huvudkontor. Nu ska Bonnier AB slås ihop med Bonnier Holding till Bonnier Group, som blir moderbolag för samtliga Bonniers verksamheter.

– Den nya organisationen blir mindre, helt enkelt för att det ska vara ett mer renodlat ägarbolag med ett mer avgränsat uppdrag, när affärsområdena blir självständiga bolag, säger Bonniers kommunikationschef David Salsbäck.

Den nya organisationen kommer att bestå av ett drygt 30-tal tjänster. I samband med sammanslagningen lämnar cirka 15 personer företaget.

– Majoriteten av de anställda kommer att arbeta vidare i det nya bolaget eller i något av Bonniers bolag. Men omkring 15 personer lämnar Bonnier helt, säger David Salsbäck.

Arbetet med sammanslagningen leds av Bonnier Groups blivande vd Erik Haegerstrand och HR-processerna och de arbetsrättsliga frågorna hanteras av Magnus Jansson, som också kommer att behålla sin HR-roll i det nya bolaget.

Funktioner som försvinner helt är bland annat PMO, som jobbat med uppföljning och beslutsstöd åt koncernledningen. Funktioner som blir kvar men bantas är inköp, kommunikation och M&A. Bonnier Solutions som arbetar med ekonomi- och löneadministration åt Bonniers bolag, kommer att fortsätta sin verksamhet.

David Salsbäck kommer att fortsätta som kommunikationschef i det nya moderbolaget.

Målet är att det nya bolaget ska vara fullt fungerande den 1 januari 2019. Under våren kommer medarbetarna att flytta från sina nuvarande lokaler till Bonnierhuset, men något datum för flytten är inte satt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

BonnierBonnier AB

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev