Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bonnier byter tv-chefer

Publicerad: 21 Februari 2013, 12:15

Jan Scherman, Göran Ellung och Torsten Larsson lämnar sina poster, och Åsa Tillberg, Casten Almqvist och Jonas Bonnier får nya uppdrag.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistBonnier Broadcasting

Göran Ellung slutar som vd för Nyhetsbolaget och Jan Scherman slutar som styrelseordförande. Göran Ellung ersätts av Åsa Tillberg, idag redaktionschef på Dagens Nyheter.

TV4-gruppens vd Casten Almqvist blir ny affärsområdesansvarig för Bonnier Broadcasting när Torsten Larsson slutar 1 mars. I Bonnier Broadcasting ingår både TV4 och Nyhetsbolaget, samt C More och finska MTV Media.

Casten Almqvist blir också styrelseordförande i Nyhetsbolaget och MTV Media. Jonas Bonnier blir ordförande i TV4.

”Det Janne, Göran och deras medarbetarna har åstadkommit under alla år på TV4 och Nyhetsbolaget är enastående och inger stor respekt. Nu när organisationen för Broadcasting förändras är vi eniga om att tidpunkten för ett ledarbyte är den rätta. Åsa Tillberg är en av få personer i vår bransch som lyckats bemästra den svåra balansakten att med bibehållet fokus på journalistisk kvalitet genomföra ett omfattande rationaliserings- och förnyelsearbete på en stor redaktion. I dag ökar DN:s läsande, man har erhållit en rad internationella utmärkelser och man har vänt förlust till vinst. Jag är övertygad om att Åsa är rätt person att ta över stafettpinnen och fortsätta utveckla Nyhetsbolagets och TV4-Gruppens journalistiska ambitioner in i framtiden”, säger Casten Almqvist i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.