Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bonnier blir Youtube-partner

Publicerad: 23 Oktober 2008, 10:22

DN, Expressen, TV4 och Newsmill är först ut när Bonnier satsar på egna Youtube-kanaler. - Det är stora steg att röra sig ut från de här varumärkenas kontrollerade plattformar, sade Sara Öhrvall, chef för Bonnier R & D, på Googles presskonferens. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

BonnierTV4NewsmillExpressenGoogleStina HonkamaaDagens Nyheter

Stina Honkamaa, vd Google Sverige, och Sara Öhrvall, chef för Bonnier R & D.

Idag lanserades en svensk Youtube-sajt av Google. Svenska mediepartners som presenterades var Kanal5 och Bonniers.

Sara Öhrvall från Bonniers sade att det inte längre är ok för ett mediehus att bara hålla sig på sin kontrollerade yta, ”sin lilla plats”.

– Vi måste finnas på många olika ställen och möta användarna där de vill vara. Det är därför vi har lagt ut fyra av våra starkaste varumärken.

– Vi vill hela tiden bjuda in användarna att utmana oss, i det här fallet att göra bättre onlinevideo. Youtube uppmuntrar till interaktivitet och engagemang.

Intäkterna delas mellan Google och Bonniers. I nuläget är det banners som gäller på den svenska marknaden, men videoannonser har redan lanserats i USA och England och kommer även till den svenska marknaden så småningom.

Vem säljer och vem kontrollerar reklamen?

– Det kommer att vara både vi och Google som säljer till en början, på sikt vill vi sköta den mesta försäljningen själva.

Bonnier har också full kontroll över reklamen som Google säljer, både genom möjlighet att lägga blocklistor och att begära att reklam tas bort.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.