Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Boltensterns kritik mot att MTG-chefen får stanna

Publicerad: 13 November 2017, 07:16

Reportern Isabel Boltenstern riktar nu skarp kritik mot att den MTG-chef som utretts för trakasserier och mobbning får vara kvar: "Jag kan inte vara tyst längre".


Ämnen i artikeln:

MTG

Utredningen mot mannen avslutades i förra veckan och MTG meddelade då att chefen får vara kvar.

MTG:s vd Anders Jensen kommenterade beslutet då:

”Jag kan av utredningen dra slutsatsen att de brister som funnits varit oacceptabla på flera punkter, men att de inte är av sådan karaktär att de föranleder förändringar inom avdelningens nuvarande ledning.”

Nu riktar den före detta MTG-reportern Isabel Boltenstern kraftig kritik mot sin tidigare arbetsgivare. I ett blogginlägg med rubriken ”Jag kan inte vara tyst längre” beskriver hon sin upplevelse av den utpekade chefen:

”Chefen hånade öppet medarbetare på redaktionen och förnedrade oss inför varandra. Han kunde under redaktionsmöten lyfta fram något från en sändning som han inte gillade för att sedan skälla ut den ansvarige personen, framför alla andra, med en äcklad blick. Han valde ofta ut ”lätta offer” som han attackerade inför andra, och ingen vågade säga emot eftersom risken då fanns att själv hamna i skottgluggen. Detta ledde till en kultur där man antingen skrattade med eller själv blev utsatt.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.