Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bodelsson om nedskärningarna

Publicerad: 14 september 2016, 09:34

HD-Sydsvenskans vd Pontus Bodelsson.

Närmare 30 tjänster kan försvinna från HD-Sydsvenskan när medieföretaget ska dra ned. Men samtidigt ska det rustas upp digitalt, enligt vd Pontus Bodelsson.


Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Alla delar av medieföretagets organisation kan komma att drabbas, även tryckeriverksamheten. Men enligt vd Pontus Bodelsson är det ännu inte klart vilka tjänster som försvinner nästa år.

– Vi är på väg in i ett budgetarbete och – givet den turbulens som finns i mediebranschen i dessa tider – vill vi berätta hur det budgetarbetet kommer att te sig. Därför har vi valt att informera våra medarbetare redan nu även om det handlar om tidiga bedömningar, säger HD-Sydsvenskans vd Pontus Bodelsson, som tycker beskedet om neddragningarna var tufft att ge:

– Mediebranchen är mitt i en smärtsam omställningsfas, och det blir väldigt konkret när vi står inför det här. Samtidigt ska sägas att det finns koncerner inom vår bransch som har det mycket tuffare, så jag tror ändå att det finns de som upplever att det är skönt att läget inte är ännu värre.

Hur togs den här informationen emot av medarbetarna?

– Det skapas ju alltid en oro när man pratar om neddragningar, även om det ”bara” handlar om 20-30 tjänster av totalt 400. Och det här omställningsarbetet görs också för att bejaka för nya tjänster.

Den information som Pontus Bodelsson under förmiddagen gick ut med till medarbetarna gällde två olika spår:

– Den ena delen handlar om att vi måste bära våra kostnader även nästa år – och det finns det en stor förståelse för. Sedan handlar det om att vi måste skaffa fram resurser för att fortsätta jobba med den digitala omställningen.

Innebär ”skaffa fram resurser” att tjänster ska göras om eller att ni ska rekrytera?

– Vi kommer att rekrytera, och det arbetet har redan inletts. I det här läget behöver vi fylla på med ny digital kompetens.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev