Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

BLT tog bort kritiska kommentarer

Publicerad: 21 November 2008, 13:12

BLT plockade plocka bort kommentarer från läsare som kritiserade tidningens strategi. - Vi har inget allmänt klotterplank, vi låter läsarna diskutera artiklarna, säger Calle Mathisson, redaktionschef och stf. ansvarig utgivare på BLT.


Kommentarerna som togs bort.

Artikeln om Karlskrona HK:s match mot Skövde IK i division I-ishockeyn slutar abrupt efter två stycken. Tredje stycket lyder ”Läs mer i papperstidningen”

Två läsare skrev kommentarer som kritiserade BLT, en skrev att det är ”ett stort steg i fel riktning” att inte lägga ut allt material på nätet.

Dessa kommentarer plockades bort, efter beslut av Calle Mathisson.

– Kommentarerna ska vara relevanta för artikeln. Det här hade inte med hockeyn att göra.

Nej, men det hade ju med artikeln att göra?

– Hade vi haft som princip att man inte fick kritisera BLT hade det varit en annan sak, men principen är att man ska hålla sig till ämnet.

Hade ni inte kunnat hänvisa dem till rätt ställe, eller publicerat kommentarerna någon annanstans, istället för att bara radera dem?

– Jo, vi kunde ha skrivit en artikel om att vi förändrar webben, och förklarat varför, och så hade vi kunnat ha debatten där.

Men det har ni inte gjort?

– Nej

– Det här är alltid ett dilemma, vi måste göra ett urval. Vi kan inte publicera alla kommentarer vi får. Vi måste nyhetsvärdera.

Ni nyhetsvärderar era kommentarer?

– Ja, vi vill att de ska hålla sig till ämnet.

Har ni en skriven policy för detta?

– Det pågår en diskussion just nu om hur den ska skrivas. Vi eftersträvar ett gott debattklimat och förbehåller oss rätten att redigera saker.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.