Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

BLT-reporter får Donald Holmgren-stipendiet

Publicerad: 10 juni 2009, 01:32

Kerstin Porshed på Blekinge Läns Tidning får Donald Holmgrens minnesstipendium på 25 000 kronor för sin engagerade vardagsjournalistik.


Stipendiet till Donald Holmgrens minne delas ut av Sydöstran och delägaren Albinsson & Sjöbergs förlag. Det instiftades för två år sedan och delas nu ut för andra gången. Pristagaren ska verka i Donald Holmgrens anda och ”ge en ?röst åt dem som vanligtvis har svårt att bli hörda i samhället”.

Kerstin Porshed har tidigare arbetat på Sydöstran och hade Donald Holmgren som chef. Under senare år på BLT har hon bland annat drivit tidningens insamling till ett barnhem i Kaliningrad.

Juryns motivering: Kerstin Porshed får stipendiet för ”sitt mångåriga och engagerande ?journalistiska arbete, där hon med respekt lyft fram det vardagliga ?livets svårigheter och glädjeämnen till en självklar och framskjuten? redaktionell position.”

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.