Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

BLT flyttar fram ledarsidan

Publicerad: 7 September 2015, 09:46

BLT flyttar fram ledarsidan från del två till del ett i tidningen. "I det hårdare klimatet tycker vi faktiskt att ledarsidan är så viktig", säger BLT:s chefredaktör Kerstin Årmann.


BLT är en av få svenska tidningar som haft ledarsidan i del 2. Nu är det dock slut på det sedan del 2 fått ny struktur med egen ingång och ledarsidan flyttas fram till sidan 2 i första delen.

BLT har sedan i april drivit kampanjen ”Fri att” för yttrandefrihet, bland annat med annonser där läsare, kändisar och medarbetare talar för det fria ordet.

I samband med kampanjen vill vi lyfta fram det fria ordets betydelse. I det hårdare klimatet tycker vi faktiskt att ledarsidan är så viktig så att vi vill ha den på sidan 2 i första delen.

Varför hamnade ledarsidan i del 2 från början?

Vi var en av de första borgerliga tidningarna som gick över till tabloid för 21 år sedan. Då handlade det väldigt mycket om att göra om BLT till en nyhetstidning, redan från första uppslaget.

Och hur blir det nu med nyhetsingången?

Vi var måna om att behålla vår nyhetsingång, så vi använder sidan 3 som en ingångssida där vi puffar för vår digitala produkt vad som ska hända under dagen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.