Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bloggtjänsten Twingly expanderar

Publicerad: 14 November 2007, 13:54

Idag börjar Finlands största dagstidning Helsingin Sanomat använda Twingly för att länka bloggar till sajten. Sydafrikanska The Times är också igång och norska Dagbladet.no testar tjänsten inför en kommande lansering.


I Sydafrika går det lite segt, eftersom internetpenetrationen är betydligt lägre där än i Skandinavien. I Finland däremot har Primelabs, som utvecklat Twingly, 35 000 bloggar i sin databas.

– Det blir bra marknadsföring för oss när den största tidningen i landet börjar använda tjänsten, säger Martin Källström, vd på Primelabs.

Kan Twingly bidra till att knyta ihop medier och bloggar mellan Sverige och Finland?

– Det skulle man kunna tänka sig. Vår tjänst har inga geografiska gränser. Finska bloggar har redan börjat länka till artiklar i svenska tidningar.

Hur fortsätter ni expansionen?

– Nästa kund vi hoppas på är Dagbladet.no som testar tjänsten just nu.

Är det lättare att expandera i Skandinavien?

– Det kan bero på att det är lättare att använda våra referenser här där alla känner till de stora svenska tidningssajterna. Och att det finns en mer mogen syn på användarinnehåll här än i övriga Europa och världen.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.