Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Blir journalistiken på GP bättre utan möten, Anders Goliger?

Publicerad: 8 Mars 2010, 12:55

Under hela den här veckan ställs alla ordinarie nyhetsmöten på Göteborgs-Postens centralredaktion in. Istället skrivs jobbidéerna ner på post it-lappar och sätts upp på en whiteboardtavla där alla kan följa hur planeringen av morgondagens tidning växer fram.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

   Jag hoppas att vi genom att vända upp och ner på rutinerna ökar vår kreativitet och tar till vara idéer och vinklar vi annars skulle ha missat.

Dessutom tror jag att de grejor vi väljer att satsa på, dagens snackisar, kommer att bli mer genomarbetade, säger Anders Goliger, nyhetschef och initiativtagare till den mötesfria veckan.

Varför tyckte du att det var dags att genomföra det här experimentet nu?

   Våra mötesrutiner har sett likadana ut länge. Mötena handlar till stora delar ofta om avrapporteringar, vad är klart och hur mycket utrymme kräver det. Vi pratar för lite om innehållet och hur vi kan jobba med de viktigaste grejorna i olika kanaler.

Vilken är dagens snackis?

   Vattenläckorna. Just nu toppar gp.se med Vattenbrist hotar drabba Göteborg och i morgon i pappret följer vi bland annat upp med reportage om varför rören spricker och vad underhållet kostar.

Vad händer nästa vecka?

   Då återgår vi till vanliga möten igen. Men jag hoppas att vi genom den här veckan har sått ett frö inför framtiden: Vad vill vi med vår journalistik? Hur ska vi planera för att nå bästa resultat?

Har de andra avdelningarna följt nyhetsredaktionernas exempel?

Inte alla, men jag vet att nöjesredaktionen skippade det vanliga mötet i morse och tog en kaffe tillsammans på Centralen istället.

Ylva Carlsson

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.