Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Blir det skumpa nu, Ingvar Näslund?

Publicerad: 18 Januari 2011, 13:50

1 003 310. Så många besök hade VK.se under vecka 2. Det som Ingvar Näslund, chefredaktör för VK.se, för några år såg som en drömgräns är nu passerad.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Tidigast till helgen. Det är ju bara tisdag. Men då har vi våran egen Oscarsgala där vi delar ut priser till bland annat bästa text och lite annat. Då kanske

Vad är det som ligger bakom siffran?

Det är inga stora nyheter utan ett allmänt bra nyhetstryck hela veckan. Någon match med Björklöven kanske, men inget som sticker ut sådär. Ibland är det ju någon artikel som sticker iväg lite oväntat men det har det inte varit heller.

Sticker iväg lite oväntat?

Ja, ibland kan det som man i en papperstidning skulle betrakta som en marginalartikel få en trafik som växer väldigt oväntat.

Som?

Vi hade en artikel om ett vält pingisbord i Storuman som drog iväg. Det var säkert en 40 000 till 50 000 som läste den. Men något sådant var det inte förra veckan. Utan det som lagt grunden är ett djävligt hårt nyhetsarbete 24/7.

Hur har ni koll på siffrorna?

Sedan någon vecka tillbaka har vi ett egetutvecklat system som gör att vi i realtid kan se hur mycket våra artiklar blir besökta. Vilka rubriker och vilka placeringar som fungerar bäst.

Finns det inte en risk för att redaktionen tar för mycket intryck av dem?

Det är klart att det gör det. Men man får inte ta allt för mycket rygg på den typen av siffror när man lägger upp sin journalistik. Det ska vara en mix av högt och lågt.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.