Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bland tiggare och politiker

Publicerad: 26 Mars 2013, 09:34

I veckans tidningssvep rapporteras att lille Elias i Kovland äntligen fått komma hem, medan de äldre i Skellefteå aldrig kommer hemifrån, med en personal som aldrig får vara hemma.


Norran liberal

Ettan: Delade turer ett växande problem inom vården om att hundratals av kommunens anställda inom äldrevården har delade arbetsscheman som gör att de ofta får en fyratimmarsrast mitt på dagen och sedan måste jobba till nio på kvällen. (Text: Mats Ekman, foto: Roine Sandlén)
Ledaren: Försvara inte hot från vänster om avhumaniseringen av meningsmotståndare och exempel från turbulensen kring Tobias Billströms uttalande och hur Christoffer Hurtig, numera före detta ordförande för Ung vänster i Luleå twittrade att han ville skjuta Billström. (Text: Sakine Madon)

Dagbladet socialdemokratisk

Ettan: Nu är Elias äntligen hemma om tremånadersbäbisen Elias Erixon som föddes med cancer och som äntligen fått komma hem till Kovland. (Text: Moa Fredholm, foto: Sofie Wiklund)
Ledaren: En sådan seger till om Centerpartiets och Annie Lööfs skakiga resa mot valet 2014. Rubriken är en del av ett citat från den gamle greken Pyrrhus som lär ha sagt: En sådan seger till och jag är förlorad. (Text: Svante Säwén)

Skånska Dagbladet centerpartistisk

Ettan: Nej till vägbelysning om att politikerna sagt nej till belysning på cykelvägen mellan Ystad och Svarte. (Text: André Jönsson)
Ledaren: Lugnet har lagt sig om hur debatten om Centerns idéprogram lagt sig, men att det tuffaste arbetet egentligen börjar nu. (Text: Dag Gustavsson)

Trelleborgs Allehanda liberal

Ettan: Åsikterna går isär om Emporiaeffekten om hur det nyöppnade affärscentret Emporia utanför Malmö slagit mot handlare i Trelleborg. (Text: Sofia Bergström)
Ledaren: En europeisk skam om att EU-medborgare tigger på gatorna, och vad som bör göras för att stävja detta. Förbud är inte sättet att stoppa det, snarare social och ekonomisk integration. (Text: Petter Birgersson)

Vetlanda-Posten oberoende

Ettan: Stark vilja för ny idrottshall om att det finns en långt framskriden plan för att bygga en ny inomhusarena i Vetlanda, men att ekonomiska prioriteringar skjuter fram starten. (Text: Filip Josefsson, foto: Roger Ivarsson)
Ledaren: Hållbara villkor för jordbruket om förhandlingarna om en ny jordbruksreform inom EU och vikten av att regler ska vara enkla och framförhållningen lång, så att jordbrukarna ska kunna ägna sig åt det de är bäst på: själva jobbet och affärsidén, inte pappersexercisen. (osignerad)

Mora Tidning obunden

Ettan: Rysare när Kais Mora avgjorde SM-kvarten om hur Kais Mora gick vidare till semifinal efter stor dramatik i innebandymatchen mot Endre. (Text och foto: Gunnar Bäcke)
Insändare: Apoteksregleringen avlövar landsbygden om avregleringen av apoteken och hur löften om bättre service och lägre priser inte har infriats. (Text: Malte Martinsson, Roger Wikström, Ingvar Eriksson och Ann-Marie Petersson, samtliga i Socialdemokraternas äldreutskott i Malung-Sälens kommun)

Fotnot: Samtliga tidningar från måndagen 25 mars.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.