Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bitte Hammargren prisas för sin journalistik

Publicerad: 20 december 2017, 06:39

Bitte Hammargren

Kungliga Humanistiska Vetenskaps-Samfundet i Uppsala tilldelar journalisten Bitte Hammargren årets Arguspris i humaniora för sin "humanistiskt präglade journalistik".


Bitte Hammargren är i dag redaktör och ansvarig utgivare för UI:s digitala tidning Utrikesmagasinet. Hon har en lång bakgrund som journalist. I sin yrkesroll har hon länge bevakat Turkiet och Mellanöstern, bland annat för Svenska Dagbladets räkning.

Arguspriset ska gå till en person som ”på ett förtjänstfullt sätt har manifesterat humanioras värde och betydelse för en bredare allmänhet”.

Juryns motivering lyder: ”För en humanistiskt präglad journalistik som visar på värdet av historisk, kulturell och språklig kompetens vid analysen av samtidens ödesfrågor och för att med pedagogisk lidelse och förmåga att med djuplodande och ändå klara och lätt tillgängliga texter nå ut till en bred publik”.

Prisutdelningen sker på Humanistiska teatern vid Campus Engelska parken i Uppsala den 18 januari nästa år. Prissumman ligger på 100 000 kronor.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev