Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Berlusconi-klippet är en bluff

Publicerad: 24 Februari 2011, 12:21

De senaste veckorna har ett klipp där Italiens president Silvio Berlusconi låtsas sätta på en parkeringsvakt, cirkulerat på Facebook och Twitter. Men klippet är en bluff som spridits på nätet sedan 2006.


Ämnen i artikeln:

TwitterFacebook

Klippet visar en munter Silvio Berlusconi som på väg till sin bil får syn på en parkeringsvakt som just är i färd med att lappa bilen framför den italienska presidentens. Berlusconi gör en liten avstickare och låtsas sätta på den ovetande parkeringsvakten bakifrån.

Filmen har cirkulerat på Facebook och Twitter under de senaste veckorna och genererat många ilskna och upprörda kommentarer. En snabb googling på orden Berlusconi och Meter maid visar dock att klippet är en bluff. I själva verket är filmsnutten hämtad från spelfilmen Bye Bye Berlusconi från 2006.

Filmsnutten ger intryck av att vara inspelad av en förbipasserande med mobilkamera. Något som säkert bidragit till känslan av att filmen skulle vara äkta. Ett som är säkert är dock att skådespelaren Maurizio Antonini är väldigt lik Silvio Berlusconi och att filmbolagssekreteraren spelar ovetande på ett mycket trovärdigt sätt.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

TwitterFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.