Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Berlingske Media byter ut sin vd

Publicerad: 30 September 2015, 10:38

Lisbeth Knudsen slutar som chefredaktör och vd för Berlingske. Hon och de nya ägarna, belgiska De Persgroep, är inte eniga om den framtida inriktningen.


Lisbeth Knudsen lämnar Berlingske redan i morgon, den första oktober. I åtta år har hon varit vd och chefredaktör på tidningen.

Vem som helst med ett jobb som vd vet att man endast har sådant arbete på lån för en viss period. I mitt fall har det nu varit över åtta år i förarsätet. Vi vet också att ett fruktbart samarbete mellan ägaren, styrelsen och verkställande direktören kräver en samsyn om den grundläggande strategin, mål och företagskultur. Om det inte finns, då är det alltid ägarens privilegium att ta ut laget, säger Lisbeth Knudsen till Mediawatch.

Det handlar inte om att de nya ägarna menar att företagets tidigare strategi varit felaktig. Snarare ska det ses som ett naturligt steg efter ägarförändringen menar ordförande i Berlingske Media Kim Graven-Nielsen. Det handlar mer om stil och fokus menar han.

Berlingskes distributionschef Bjarne Werner Munck tar över som tf vd och chefredaktör blir Tom Jensen som suttit i tidningens högsta redaktionella ledning sedan 2007.

Berlingske ägs sedan i juni 2014 av den belgiska mediekoncernen De Persgroup som köpte den för 1,83 miljarder danska kronor av den brittiska koncernen Mecom.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.