Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Berlingske får ny chefredaktör

Publicerad: 16 April 2007, 10:54

Berlingske Tidende får ny chefredaktör. Det blir den tidigare nyhetsdirektören i Danmarks Radio, Lisbeth Knudsen, som tar över efter Niels Lunde. Även Elisabeth Rühne, som ingår i chefredaktionen, lämnar sin post på Berlingske Tidende.


Tillsammans med Lisbeth Knudsen inträder Berlingskes utlandsredaktör Tom Jensen och nyhetschef Christian Jensen i redaktionsledningen.

Koncernchefen i Det Berlingske Officin, Lasse Bolander, säger att chefsbytena har förberetts grundligt under de senaste månaderna:

– Jag beklagar chefredaktionens avgång, men har också förståelse för att Niels Lunde och Elisabeth Rühne önskar nya utmaningar. De har varit med om att genomföra en stor och succéfylld omläggning av Berlingske Tidende.

Enligt vad Medievärlden erfar har Niels Lundes senaste förslag om ny redaktionell inriktning av Berlingske Tidende inte vunnit gehör i tidningens styrelse. Detta har förmodligen bidragit till att Niels Lunde nu väljer att lämna tidningen, där han varit anställd under de senaste tolv åren.

Samtidigt med bytet av chefer försiggår en omfattande rationaliseringsprocess på tidningen. Berlingske Tidendes nye ägare, brittiska Mecom, har bestämt att kostnadsnivån ska sänkas, vilket betyder att många hundra medarbetare får gå.

Det blir Lisbeth Knudsens uppgift att genomföra dessa impopulära åtgärder. Chefsbytet sker redan nu på torsdag.

Lisbeth Knudsen är en känd mediepersonlighet i Danmark. Hon är en duktig ledare, viljestark och har en enorm arbetskapacitet. Lisbeth Knudsen har tidigare varit anställd i Berlingske Tidende. Där är hon uppenbarligen varmt välkommen av medarbetarna. När hennes utnämning meddelades blev det stående ovationer.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.