Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Berättar ni allt för varandra nu, Christer Holmquist?

Publicerad: 10 Januari 2011, 12:45

Idag hade 24Norrbotten sitt första gemensamma morgonmöte med Norrbottens-Kuriren. Hädanefter kommer de två redaktionerna att samarbeta kring både tv och papperstidning. Christer Holmquist är redaktionschef och ansvarig utgivare på 24Norrbotten.


Absolut. Det finns ingen anledning att göra något annat när vi tillhör samma organisation. Det finns ju ingen konkurrenssituation och vi ser det som oerhört positivt att utvidga den redaktionella dialogen.

Vilka är de största fördelarna med samarbetet?

Det blir större, bredare diskussioner och en ökad hastighet i nyhetsflödet. Vi bevakar ju samma saker men nu kan vi komplettera varandra bättre. En nyhet kanske inte passar för tv men då kan vi istället göra en uppföljning på den.

Kändes det ovant att helt plötsligt vara många fler på morgonmötet?

Nej, det tycker jag inte. De flesta av oss har ju dessutom jobbat på större redaktioner. Men visst kändes det att det var premiär.

Kommer tittarna att märka någon förändring?

Det kan jag inte riktigt uttala mig om men förhoppningsvis leder det till ett bättre nyhetsflöde som i sin tur resulterar i bättre sändningar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.