Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bengt Ottosson ny ordförande i Dagens Samhälle

Publicerad: 18 Juni 2018, 08:48

Bengt Ottosson, ordförande Medieföretagen

Expressens förra vd blir ny styrelseordförande i Dagens Samhälle efter Mats Svegfors. Bengt Ottosson är också styrelseordförande i Mittmedia.


Ämnen i artikeln:

Bengt OttossonDagens Samhälle

Bengt Ottosson är idag styrelseordförande i lokaltidningskoncernen Mittmedia, arbetsgivarorganisationen Medieföretagen och styrelseledamot i bland andra Almega och Svenskt Näringsliv. Han var vd på Expressen 2001 till 2014 och under den perioden också ordförande i TU och TT.

Bengt Ottosson valdes till ny ordförande i Dagens Samhälle vid en extra bolagsstämma. Dagens Samhälle är ett helägt dotterbolag till SKL Företag AB.

”Vi är väldigt glada att Bengt Ottosson tackat ja till ordförandeskapet. För oss som ägare är det viktigt att ha en ordförande som är förankrad i mediebranschen och har erfarenhet från de utmaningar som möter alla traditionella mediebolag idag”, säger Lena Micko, ordförande i SKL.

Bengt Ottosson ersätter Mats Svegfors som varit ordförande sedan 2016.

”Dagens Samhälle gör viktig egen journalistik och befinner sig mitt i samhällsdebatten. Samtidigt är tidningen, liksom övriga mediebolag, i en stor digital omstrukturering. Det ska bli roligt att tillsammans med styrelsen, ledningen och medarbetarna skapa förutsättningar för att Dagens Samhälle fortsätter spela en viktig roll i samhället och vara en stark kanal i relation till Sveriges beslutsfattare”, säger Bengt Ottosson.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.