Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bengt Ottosson lämnar VK:s styrelse för Mittmedias

Publicerad: 9 oktober 2017, 09:09

Expressens förre vd Bengt Ottosson blir ny ordförande i Mittmedia AB:s styrelse. Han kommer i samband med detta att lämna VK:s styrelse. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Bengt OttossonMittmedia

Bengt Ottosson valdes till ny styrelseordförande i Mittmedia AB vid en extra bolagsstämma. Han ersätter Jan Friedman som lämnade uppdraget i våras.

Bengt Ottosson var vd på Expressen under åren 2001 till 2014 och under den tiden också ordförande i TU:s och TT:s styrelser. Han är idag styrelseordförande i arbetsgivarorganisationen Medieföretagen, styrelseledamot i Almega och Svenskt Näringsliv. Han sitter även med i VK:s styrelse.

Kan du sitta kvar i VK:s styrelse nu?

– Jag kommer att lämna uppdraget i VK, det är inte riktigt klart när, men jag kommer att lämna det.

Hur känns det?

– Det är tråkigt, det har varit väldigt roligt och intressant att sitta i VK:s styrelse och få vara med och utveckla verksamheten.

Men det känns roligare att sitta i Mittmedias styrelse?

– Det är klart att Mittmedia är en större organisation och kan bli en viktig del av dagspressens omstrukturering i Sverige. Det ska bli väldigt spännande att få vara med på det. Jag tror att dagspressen generellt behöver samarbeta mer för att möta utmaningarna

Har du någon plan för Mittmedia?

– Mittmedia jobbar redan efter en plan, som man haft sedan något år tillbaka. Nu ska jag sätta mig in i verksamheten och träffa styrelsen och ledningen, och sedan ska vi jobba med att vidareutveckla den plan som finns.

”Mediebranschens omstrukturering, driven av den pågående digitaliseringen, fortsätter i accelererande takt. Detta medför fortsatta utmaningar för de traditionella medieföretagen och inte minst för dagspressföretagen. Jag ser fram mot ett spännande uppdrag att tillsammans med styrelse, ledning och medarbetare inom Mittmedia skapa förutsättningar för att fortsätta bedriva lokal journalistik och opinionsbildning av hög kvalitet”, säger Bengt Ottosson i en kommentar i pressmeddelandet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Bengt OttossonMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.