Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Behövs det jämställdhet i ett tryckeri, Fredrik Gabrielsson?

Publicerad: 2 Maj 2011, 10:45

Under april har medarbetarna på V-tabs tryckeri i Norrtälje gått en kurs i jämställdhet, anordnad av Tidningsutgivarna och Europeiska Socialfonden. Fredrik Gabrielsson är platschef i Norrtälje.


Ja, givetvis. Om vi har en blandning, av män och kvinnor, äldre, yngre, folk som tänker mycket framåt och de som tar det lugnare, så gynnar det vårt arbete helt klart. Vi behöver blandade grupper med olika sorters människor.

Hur har kursen påverkat ert jobb?

Tryckeribranschen är mansdominerad och kursen har gett oss bra inblick i hur olikhet gynnar oss. Vi har fått med oss en hel massa tips och trix om hur vi ska tänka och göra både i det dagliga arbetet och när det gäller rekrytering?

Kan du ge något exempel?

Man kan säga att vi fått en ny mall. Tidigare har vi i ganska stor utsträckning rekryterat vänner, släkt och bekanta till olika jobb. Det ska vi kanske börja titta på och se vilka för- och nackdelar det har. När det gäller anställningsintervjuer ska vi försöka se till blanda, att låta både män och kvinnor sköta intervjuerna för att få olika perspektiv.

Söker sig fler kvinnor till tryckeribranschen numer?

Sedan utbildningarna blivit bredare har antalet kvinnor som söker ökat. Nu ingår moment som bildredigering och intervjuteknik, utbildningarna täcker in hela processen från ax till limpa. Det har ökat intresset bland kvinnor.

Hur många kvinnor jobbar hos er idag?

Ungefär 20 procent av personalen är kvinnor. Det är ungefär som i resten av branschen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.