Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bbl/AT går ner i printfrekvens

Publicerad: 31 maj 2016, 05:03

Från årsskiftet blir Bärgslagsbladet och Arboga Tidning tredagarstidning i print.


Beslutet om en frekvensnedgång i print togs formellt i går men har varit känt sedan i mars när Mittmedia presenterade en större omorganisation på VLT – som innebar att 26 tjänster ska bort på VLT och de tidigare Ingresstidningarna. Genom att Bbl/AT går från femdagarsutgivning till att bli tredagas sparas totalt åtta tjänster in.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Bärgslagsbladet och Arboga Tidning menar att förändringen görs för långsiktigt säkra den lokala journalistiken i Arboga, Köping och Kungsör.

”När omvärlden och medieanvändandet förändras måste vi som tidningsföretag naturligtvis också förändras. Vi kommer att ha uppdateringar dygnet runt på bblat.se och fortsätta driva den digitala utvecklingen, men har också stor respekt för de läsare som föredrar att konsumera våra nyheter i traditionell tidningsform. Av ekonomiska skäl är det nödvändigt att gå ner i antalet utgivningsdagar i papper, men vi ökar samtidigt frekvensen genom att komma ut med en e-tidning årets alla dagar. På så sätt kommer vi att på ett nytt sätt kunna erbjuda vår journalistik i en bredare och ny form”, säger Daniel Nordström i ett pressmeddelande.

I samband med övergången ska printversionen få fler sidor, kultursida utvecklas och en ledarsida införas.

Samtidigt kommer närvaron öka online för Bbl/AT. Samtliga dagar som printeditionen inte kommer ut publiceras e-tidning, även lördagar, söndagar och röda dagar.

Läs mer:

Så ska VLT klara nedbemanningen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.