Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bästa resultatet någonsin för TV4

Publicerad: 15 Februari 2008, 13:08

TV4 tjänar dubbelt så mycket pengar som de fyra Stockholmstidningarna tillsammans. Förra året var vinsten 628 miljoner kronor och rörelsemarginalen ökade från 13 till 20 procent.


Enligt ett pressmeddelande beror vinstökningen på ”ett kraftigt förbättrat resultat för TV4 Sverige och TV4 Nischkanaler, stärkt position för TV4-kanalen, en fortsatt stark reklammarknad och en sänkt koncessionsavgift.”

Omsättningen ökade från 2 963 till 3 144 miljoner, och resultatet efter finansnetto ökade med 59 procent till 628 miljoner kronor.

TV4-kanalen är sedan 2006 Sveriges största enskilda tv-kanal med 21,2 procent av det totala tittandet. Avståndet till konkurrenten har ökat under året.

”TV4-kanalens positiva utveckling på tittarmarknaden och förstärkta position som Sveriges största tv-kanal har under året varit av grundläggande betydelse för TV4-Gruppens utveckling” säger vd Jan Scherman i ett pressmeddelande, och fortsätter:

”Resultat är en framgång för den strategi TV4-Gruppen har valt – att snabbt bygga ut nischkanalssystemet, nya medier-området och fortsätta att investera i huvudkanalen TV4. Det syns både i tittartidsandelar, omsättning och lönsamhet. Nu gäller det att fortsätta hålla ett högt tempo inom alla våra affärsområden. Men samtidigt som vi fortsätter vår offensiva satsning på att växa brett är det viktigt att ha hög beredskap mot bakgrund av den osäkerhet som råder avseende den allmänna konjunkturen”
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.