Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Barometern gav järnet på Ironman – och fick nya rekordsiffror

Publicerad: 23 augusti 2017, 10:39

I 17 timmar livesände Barometern-OT Ironman i helgen. Vilket resulterade i flera nya rekordsiffror.


Barometerns nyhetschef Per Jakobsson pustar ut efter helgens insats. 20 av tidningens medarbetare såg till att den 17 timmar långa livesändningen av Ironman genomfördes utan några bekymmer.

22 237 tittare följde den 17 timmar långa sändningen. Vilket är drygt 2 000 fler än de som såg fjolårets upplaga live på sajten. I genomsnitt såg de i år 1 timme och 7 minuter. Vilket också är en rejäl putsning av fjolårets siffror.

Lördagens över 340 000 sidvisningar, är omkring 15 000 fler än det tidigare rekordet. Totalt för hel veckan blev det över 1 305 000 sidvisningar, 150 000 fler än det tidigare rekordet.

Deltagarna i Ironman ska först simma knappt fyra kilometer i Kalmarsund, sedan cykla till södra Öland och tillbaka vilket är en tur på 18 mil för att avsluta med ett maratonlopp på 42,2 kilometer. Barometern-OT hade sammanlagt 20 anställda, även det nytt rekord, som jobbade bevakningen av evenemanget. Som skedde bland annat via båt, mc och cykel.

– Cyklisten som följde täten på löpningen var utrustad med en kamera, säger tidningens nyhetschef Per Jakobsson.

Var någon från tidningen med i tävlingen?

– Nej, alla jobbade med sändningen som verkligen höll en hög nivå. Och vi gjorde allting själva utan någon extern hjälp, vilket jag också tycker är imponerande.

Fanns tankar att lägga ut det som Plus-material?

– Vi ser Ironman som en så pass stor händelse som ger mycket goodwill för stan så vi vill att alla ska få tillgång till sändningen. Samtidigt gör vi mer och mer av annat sportmaterial bara tillgängligt för våra prenumeranter. Så vi håller öppet för att det kan bli ändringar i framtiden.

2150 deltagare startade i årets upplaga, 2036 fullföljde. Bästa kvinna blev Jolien Lewyllie från Belgien som genomförde tävlingen på 9 timmar och 52 minuter. Bästa man blev spanjoren Clemente Alonso-Mckernan som gjorde loppet på 8 timmar och 7 minuter.

Nedan en tre minuter lång sammanfattning av sändningen:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.