Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bär Sala en tidning till, Mattias Johansson?

Publicerad: 20 Februari 2009, 14:50

I mars får Sala ett månadsmagasin om bland annat ortens handel. Utgivare är Mattias Johansson, en gång på Sala Allehandas annonsavdelning, i dag skribent och fotograf i eget bolag.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Magasinet kommer att heta Nolltvå24, vilket anspelar på Salas riktnummer, men också på att hemsidan ska leva 24 timmar om dygnet.

Hur fick ni den här idén?

– Uppdraget kommer från de lokala annonsörerna, Svensk Handel, Salas galleria och Information Sala, som ville att jag och Linkan Reklambyrå skulle ta fram något nytt för marknaden i Sala.

Vad består det nya i?

– Ett månadsmagasin, som ska komma tio gånger per år och som har hälften annonser, hälften redaktionell text, en webb, som lever 24 timmar om dygnet, och radiosändningar inför varje utgivning. Där samarbetar vi med Mix Megapol.

Var tror ni att ni har er marknad? Salaborna reser väl till Västerås för att handla?

– Det har hänt en del i Sala, bland annat i och med gallerian, som gjort att handeln piggnat till. Och vi tror att vi kan plocka hem en stor del av den. Dessutom tror vi att vi har enmarknad i Heby, Avesta och norra Västerås.

Vad har ni för budget?

– Det kan jag inte kommentera, men jag kan säga så mycket som att vi redan innan premiärnumret kommit har spräckt vår budget. I sammanhanget kan jag berätta att det överskott som vi gör, efter det att alla fått betalt för sitt arbete, går till en aktivitetskassa för Sala.

Så kommunen är inblandad?

– Ja. Det finns flera tänkbara framtida ägare av tidningen, en av dessa är Företagarcentrum i Sala.

Hur distribuerar ni magasinet? Och hur stor är upplagan?

– Dels delas det ut i de hushåll som är aktuella, dels kommer det att stt finnas i särskilda ställ på stan och på populära platser, som exempelvis vid Sala silvergruva. Upplagan är 30 000 exemplar.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.