Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bandy-VM-rättigheter till Mittmedia

Publicerad: 21 december 2017, 06:49

Daniel Berlin, Sverige, Evgeny Dergaev, Ryssland

Lokaltidningskoncernen har kammat hem rättigheterna för nästa års bandy-VM. Idrottsevenemanget ska visas på Mittmedias nyhetssajt Bandypuls.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Mittmedia har tidigare förvärvat rättigheterna för Bandyallsvenskan och Elitserien dam. Nu står det klart att lokaltidningskoncernen också gjort ett stort internationellt rättighetsförvärv.

”Bandyn och Bandypuls är en viktig del av Mittmedia och vår digitala strategi. Det känns fantastiskt att nu kunna erbjuda våra användare bandy-VM och drömmen vore förstås att få visa en final mellan Sverige och Ryssland, där Sverige vinner och försvarar världsmästartiteln”, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia, i ett pressmeddelande.

Bandy-VM arrangeras i ryska Chabarovsk mellan 29 januari och 4 februari. Alla som är kunder hos Bandypuls eller hos någon av Mittmedias övriga titlar kommer att kunna följa bandy-VM. Matcherna kommer även att göras tillgängliga genom pay per view.

Bandypuls startades för fyra år sedan. Appen och sajten har sedan dess blivit en viktig del av Mittmedias Pluserbjudande. I november hade Bandypuls omkring 1 700 pluskunder.

Matcherna som visas:

29 januari: Sverige–Finland.

31 januari: Sverige–Ryssland.

3 februari: Sveriges semifinal.

4 februari: VM-finalen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev