Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bakslag för Stampen: Måste betala närmare miljonen i moms

Publicerad: 29 mars 2019, 12:14

Stampen har förlorat en tvist med Skatteverket och tvingas nu betala 900.000 kronor i moms för avskrivna skulder inom koncernen.


Ämnen i artikeln:

SkatteverketStampen

När Stampen genomgick sin rekonstruktion 2016 valde man att inte kvitta interna skulder mellan bolagen. Och de förluster som uppstod i och med den skuldnedskrivning som avslutade rekonstruktionen ville koncernen slippa betala moms för. Det handlar om 900.000 kronor – som Skatteverket nu vill ha in från mediekoncernen.

För att Skatteverket ska tillåta att man slipper betala momsen vid kundförluster krävs att man kan styrka att det inte går att få betalt från bolagen. Det menar Stampen att det inte gick, medan Skatteverket anser att Stampen borde kvittat skulderna och på det sättet fått betalt.

Stampen menar att syftet var att öka möjlighet för de externa bolag som Stampen var skyldiga pengar att få betalt för sina skulder. Något som skulle öka möjligheten att fortsätta samarbetet längre fram.

Nu har kammarrätten gått på Skatteverkets linje och ålägger Stampen att betala momsen, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

”Enligt kammarrättens mening kan kunden inte anses sakna ekonomiska möjligheter att betala sin skuld när en borgenär frivilligt låter bli att få betalt för sin fordran genom kvittning, även om den valmöjligheten står till buds i själva ackordsförfarandet”, skriver kammarrätten i domen.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SkatteverketStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.