Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bah Kuhnke försvarar Mittmedia i Breaking News

Publicerad: 31 oktober 2017, 09:27

Alice Bah Kuhnke hoppade in som programledare i Breaking news på måndagskvällen. Foto: Skärmdump

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke tog Mittmedias livesändningar i försvar när hon hoppade in som programledare hos Filip och Fredrik.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonBreaking NewsAlice Bah KuhnkeFilip HammarMittmediaKanal 5

Programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har återkommande i sitt program Breaking News på Kanal 5 gjort sig lustiga över Mittmedias livesändningar.

Med anledning av det skrev Daniel Nordström, utgivare och chefredaktör för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen, i början av oktober ett öppet brev till Filip och Fredrik och redaktionen på Breaking News. I brevet kritiserade han redaktionen för att ge sig på enskilda Mittmedia-medarbetare genom att fulklippa inslag.

”Humor, satir uppskattar jag, men när ni ger er på enskilda medarbetare är all humor försvunnen”, skrev Daniel Nordström bland annat.

På måndagskvällen spelade Breaking News-redaktionen återigen upp ett inslag från en livesändning som Mittmedia gjort. Men just i går hoppade kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke in som ersättare för den ena programledaren Fredrik Wikingsson. Efter inslaget tog hon Mittmedia i försvar:

”Jag tycker, på riktigt, att det här är bra tv. Och jag tycker också att det är bra journalistik. Jag älskar lokaljournalistik.”

Se hela klippet här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev