Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Bäck: Klart detta påverkar verksamheten

Publicerad: 12 juni 2009, 07:53

Nu är förhandlingarna på VLT klara. 14 anställda får gå. Det är nödvändigt för att få balans på verksamheten. Men nu finns det inte mer att ta, menar tidningschef Elisabeth Bäck.


Vilka tjänster som det handlar om vill hon inte gå in på då alla som berörs inte gått att nå. Elisabeth Bäck vill inte heller kommentera hur den nya organisationen som är en följd av nedskärningarna kommer att se ut. Men ambitionen är att den ska vara i gång första oktober.
Räcker det med det här?
–    Ja.

Finns det mer att ta?
–    Nej. Som jag ser det går det inte det om vi ska behålla den redaktionella kvalitet vi har i dag, säger Elisabeth Bäck.

Men risken finns ju att det kan komma ytterligare sparkrav, ännu så länge ser vi ju inga tecken på ljusare konjunkturer?
–    Det vi gör nu är tuffa besparingar både för VLT och hela Promedia. Men vi har tagit höjd för att detta ska räcka. Samtidigt är det som du säger, inga tecken på någon vändning, så vi får se.

– Vi begär just nu väldigt mycket av våra anställda. Och de ska ha en stor eloge, ena minuten sitter vi och förhandlar, andra minuten är de ute och gör ett mycket bra jobb som stärker varumärket VLT.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.