Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Baaam vill #prataomabort

Publicerad: 29 maj 2017, 07:29

Dokumentärmakaren Johanna Bladh. Till vardags tv-redaktör på Hänt.

FAB Medias varumärke Baaam vill rikta strålkastarljuset mot aborträtten genom kampanjen #prataomabort.


Ämnen i artikeln:

Baaam

Runt om i världen växer motståndet mot abort – och Sverige är inte något undantag. På Baaam ser man allvarligt på utvecklingen. Och dessutom anser man att det är Baaams skyldighet att motarbeta den. Mot den bakgrunden togs initiativ till kampanjen #prataomabort.

– Vi kommer att intervjua partier om hur de ser på aborträtten. Vi uppmanar kvinnor att berätta sina egna historier. Och vi går in på det faktum att kvinnan ofta känner sig ensam vid en abort och hur det påverkar, säger Baaams innehållschef Sara Grundberg.

Kampanjen inleds med en minidokumentär gjord av Hänt-journalisten Johanna Bladh – exklusivt producerad för Baaam. Hon har mött kvinnor, män, barnmorskor, läkare, professorer, experter och politiker. I arbetet med dokumentären har Johanna Bladh utgått från sin egen abort:

”För tre år sedan stod jag inför mitt livs tuffaste beslut. Och jag chockades över hur ensam jag kände mig”, säger Johanna Bladh i ett pressmeddelande och vidare:

”Det är ingen som pratar om det. Jag fick till exempel leta ett år innan jag hittade en man som ville berätta hur han upplevde det.”

Filmen premiärvisas i samarbete med Baaam. Innehållschefen Sara Grundberg ser gärna att mer i dokumentärformat tar plats på Baaam framöver.

– Det hoppas jag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Baaam

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.