Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Axel Springer-chef går in i Bonnier AB:s styrelse

Publicerad: 13 Maj 2016, 10:08

Jens Müffelmann, vd för Axel Springer Digital Ventures och chef för företagets amerikanska verksamhet, föreslås ta plats i Bonnier AB:s styrelse som ledamot.


Ämnen i artikeln:

Bonnier AB

Erik Haegerstrand, ordförande i valberedningen och vd för Bonnier Holding, kommenterar valberedningens förslag i ett pressmeddelande:

Med sin erfarenhet från Axel Springers transformation och från ett stort antal framgångsrika digitala förvärv och investeringar, är Jens Müffelmann ett mycket värdefullt tillskott till Bonnier AB:s styrelse.

1997 kom Jens Müffelmann till Axel Springer. På företaget har han bland annat haft uppdraget som strategichef. År 2014 tog han över vd-ansvaret för Axel Springer Digital Ventures och sedan januari i år är han också chef för bolagets amerikanska verksamhet.

Jens Müffelmann ersätter Pontus Bonnier som suttit som styrelseledamot och förste vice ordförande i ett antal år, men som i år har avböjt omval. Han kvarstår dock som ledamot i moderbolaget Bonnier Holdings styrelse.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier AB

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.